Influenza "védő"oltás. Kell nekem???

2013.01.31 09:58

 

Az ősz és a tél a meggazdagodás ideje a védőoltásipar számára. Nemrég az egyik propagandarádióban nyilatkozott egy "szakértő"(?), aki biztosan tudja, hogy idén december elején érkezik meg az influenza (rettegjünk) és ezért a frissen elkészült védőoltásokat már a héten elkezdik kiszállítani a háziorvosokhoz , miközben a Swissmedic svájci gyógyszerügynökség csütörtökön azonnali hatállyal betiltotta a Novartis svájci gyógyszergyártó cég néhány influenzaellenes oltóanyagának további forgalmazását az ország területén, miután ugyanezt tették az olasz, az osztrák és a német hatóságok is.. (Lehet, hogy itthon hozzák forgalomba?)
 
Az influenza védőoltások szükségtelenségéről már nagyon sok írást lehetett olvasni. Most azt szeretnénk megmutatni, a vírusból származó fehérjéken kívül milyen egyéb anyagok vannak az ampullában, amik nem mellesleg a teljes adag nagyobb részét teszik ki és mérgezőek
 
 
Antibiotikumok
 
Antibiotikumot is adnak a készítményhez, hogy megakadályozzák a baktériumok elszaporodását az injekción belül a vakcina előállítása és tárolása során. A felhasznált anyagok sora elég impozáns: Neomycin és/vagy polimixin B, a bárányhimlő vakcina, a DTPA‑IPV/hib kombinált védőoltások és a kanyaró-mumpsz-rubeola vírus elleni oltóanyag vannak elterjedten használatban. A gentamicint néhány gyártó influenza elleni vakcinák gyártásához használja. A probléma éppen az ezzel, mint az antibiotikumok eszetlen felhasználásával egyébként is: ok nélkül évente alkalmazva ellenálló szuper-baktériumok jönnek létre és éppen az antibiotikumok hatékonyságát csökkentik ezzel az adalékkal évről évre
 
Formaldehid
 
A tartósító szerek sora nem lenne teljes enélkül a csodaszer nélkül, aminek szagától romantikus emlékek idéződnek fel minden egyetemet végzett doktorban. Igen, ez pontosan az a szer, amiben a foszlásnak indult állati szöveteket mutogatta a biológiatanárunk évekkel ez előtt. Célja a védőoltásban ugyan az, mint mindegyik mérgező anyagé: megölni a szennyező anyagként belekerülő baktériumokat és semlegesíteni a toxinokat, amiket ezek előállítottak.
 
Alumínium
 
Különféle alumínium-sókat adnak a készítményhez, amit azzal indokol az ipar, hogy az alumínium gyorsabb immunválaszra készteti a szervezetünket, ezért kevesebb hatóanyagot kell bejuttatni. Az alumínium-hidroxid, alumínium foszfát és kálium-alumínium-szulfát (timsó) viszont nem előnyös élettanilag. Az idegrendszert károsítja és közismerten hozzájárul az időskori demencia és az Alzheimer kór kialakulásához.
 
Stabilizátorok
 
Ezek köre is elég széles. Többféle cukor mellett a kínai büfék hírhedten rosszullétet okozó Nátrium-glutamát (MSG) nevű ízfokozója is használatban van. Közismerten idegkárosodást okoz még akkor is, ha valaki megeszi. Képzeljük el, ha egyenesen a véráramba fecskendezzük. A zselatin, a részlegesen hidrolizált kollagén (ezek általában szarvasmarha, illetve sertés származékok) szintén használatban vannak bizonyos védőoltásokban stabilizáló szerként.
 
Thimerosal (Tiomerzál)
 
Azért kerül az injekcióba, mert kitűnő baktériumölő szer. Ha véletlenül a gyártás során baktérium szennyezné a vakcinát, ettől elpusztul. A higany megöli. Persze minden élő sejtet, de ettől még az oltóanyag biztonságos - legalábbis eddig úgy tudtuk. Elsőként az Egyesült Államokban tiltotta meg a használatát az FDA (az ottani gyógyszerhatóság) mert igazolni látszott, hogy az egekig emelkedett, autizmusban megbetegedett gyermekek arányát ez a csodaszer okozta.  Az EU annak ellenére nem lépett a betiltás ügyében, hogy pár európai gyártó önként lemondott a használatáról, mert féltek az idegkárosító hatásától.
 
Miért pont a krónikus betegek és a 65 év felettiek számára adjuk ezt ingyen? Talán erre ad magyarázatot egy múlt heti előadáson elhangzott adat is. Az Országos Élelmezés- és Táplálkozástudományi Intézetben egy szakmai továbbképzésen, az egyik előadó egy riasztó statisztikai adatot vetített ki. Míg 1950-ben 13 keresőképes ember jutott egy 65 év felettire, addig ez ma csupán 9. 
2050-re ez a szám 3,5-re csökken. A mainál is komolyabb gondot fog okozni rövidesen nem csak a nyugdíjuk, de a megnövekedett gyógykezelési költségeik biztosítása is. Önök szerint véletlen, hogy mérgező anyagokat fecskendezünk beléjük, ha kérik, akár ingyen is?
 
 
 
Forrás: NewsMedical