Hírek

Ön dönt, iszik, vagy inkább beteg?!

2013.02.03 16:27
  Az újszülöttek kb. 75-80%-át víz képezi. A felnőttek testének kb. 60-70%-a víz, pl. egy 80 kg súlyú felnőtt szervezet kb. 54 l vizet tartalmaz.  Az agy 78%-a, a vér 86%-a, a szív 77%-a, a máj 84%-a, az izmok 70%-a víz. Dr. F. Batmanghelidj felfedezését az orvosi gyakorlatban, a kerék...

Nyers ételek a táplálkozásban

2013.02.02 14:07
Gyakori probléma, hogy nem fogyasztunk elég nyers zöldséget és friss gyümölcsöt. Pedig ezek fogyasztása mindennapi táplálékaink szerves részévé kellene, hogy váljék. Mielőtt elmélyednénk a táplálkozástudományi magyarázatokban, van egy egészen egyszerű oka annak, miért érdemes nyerset (is) enni:...

Miért kell rostot fogyasztani?

2013.02.02 13:14
A rosthiányos táplálkozás számos betegség kialakulásában veszélyeztető tényezőként szerepelhet. Számos kutató a székrekedést a vastagbél átmeneti adaptációjának, alkalmazkodásának tartja a rostban szegény táplálkozáshoz. A rosthiányos táplálkozás következménye a széklet megkeményedése. Ha a...

EGÉSZSÉGES ÉTKEK

2013.02.02 11:56
  ANANÁSZ:    Az érett ananász tartalmaz egy olyan enzimet-a bromelint-, amely rendkívül gyors fehérjebontó hatással rendelkezik, ezáltal csökkentheti az emésztési zavarokban szenvedők panaszait. Mivel a bromelin a konzerválási eljárás során elveszíti jótékony...

Influenza "védő"oltás. Kell nekem???

2013.01.31 09:58
  Az ősz és a tél a meggazdagodás ideje a védőoltásipar számára. Nemrég az egyik propagandarádióban nyilatkozott egy "szakértő"(?), aki biztosan tudja, hogy idén december elején érkezik meg az influenza (rettegjünk) és ezért a frissen elkészült védőoltásokat már a héten elkezdik...

Szívmentő ételek

2013.01.30 22:59
  1. Friss gyógynövények A friss gyógynövények kifejezetten szívbarátok. Ezek a hihetetlenül jó ízű növények, megspékelve egy kis dióval, bogyós termésekkel - sőt még a kávé is ide tartozik - egy globálisan bölcs szív- egészségmegörző étkezési program részei lehetnek. Tény: A rozmaring,...

A kalcium mítosz összeomlása

2013.01.30 22:53
Meglepő módon a legnagyobb mennyiségű kalciumot fogyasztó országokban a legnagyobb a csontritkulás előfordulásának aránya. Nevezetesen Kanadában, USA-ban és a Skandináv országokban –mondja David Wolf, a világ egyik legnagyobb tiszteletnek örvendő étkezési szakembere. A csontsűrűség ugyanis...

Téli gyümölcsfogyasztás

2013.01.29 10:21
Télen sem kell lemondanunk a gyümölcsökről, hiszen a téli gyümölcsök is magas vitamin és ásványi anyag forrást jelentenek a szervezet számára. Legnépszerűbb téli gyümölcsök a banán, kivi, citrom, narancs, grapefruit, alma, körte, birsalma. Ezek közül a kivit ma már hazánkban is termesztik,...

Az influenzáról

2013.01.29 10:15
Januárban, februárban általában több influenza járvány is végig söpör a társadalomban, és nem biztos, hogy az influenza elleni oltás a legjobb megoldás ennek elkerülésére. Érdemes végig gondolni, miért van az, hogy amikor kitör egy influenza járvány, akkor egyes embereket azonnal ledönt a lábáról,...

Mikor szedjünk probiotikumot?

2013.01.23 22:32
A probiotikumok olyan baktériumok, amelyek nem okoznak megbetegedést, sőt védik a szervezetet a káros baktériumok ellen és erősítik az immunrendszert. Éppen ezért nemcsak a már kialakult problémákra, de a betegségek megelőzésére is érdemes szervezetünkben felszaporítani a jótékony baktériumokat,...
1 | 2 >>